Salkkaritfanisivusto
Rekisteröitymälla ActionSalkkareiden käyttäjäksi saat varattua itsellesi nimimerkin keskusteluita ja kommentteja varten.
Kaikki aiheet eivät välttämättä näy jos et rekisteröidy.

Salkkaritfanisivusto
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

WWW Salkkarisyndrooma.

Siirry alas

WWW Salkkarisyndrooma. Empty WWW Salkkarisyndrooma.

Viesti kirjoittaja ottolamp lähetetty Pe 7 Syys 2012 - 17:29

Fasebuuk ryhmässä kun puhutaan jostain sellaisesta miten miljoonapäiset massat ohjataan tiettynä aikana triettyyn "riittiin". Tällaisesta massojenj syustemaattisesta ohjailusta käytetään kuvaavaa sanaa 2salökkarisyndrooma". Oletteko kuulleet täällä sellaisesta?

ottolamp

Viestien lukumäärä : 2
Join date : 07.09.2012

Takaisin alkuun Siirry alas

WWW Salkkarisyndrooma. Empty Vs: WWW Salkkarisyndrooma.

Viesti kirjoittaja ottolamp lähetetty Pe 7 Syys 2012 - 17:32


Auringovoima musertaa YDINTÄ! T&T 2012.09
* ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' *

AURINKOVOIMAJanne Luotola, 4.9.2012, 19:23 Aurinkokennon elektrodit laitettiin väärinpäin – uusi tehoennätys
Kun orgaanisen polymeeriaurinkokennon positiivinen ja negatiivinen puoli vaihdettiin toisin päin, kennon teho parani huomattavasti. Nyt teho hipoo jo rajaa, joka tekee kennosta kaupallisesti kannattavan, kertoo Phys.org.

Phillips 66:n käänteinen orgaaninen polymeeriaurinkokenno on osittain läpinäkyvä ja hyvin ohut. Vuosikausia orgaanisesta polymeeristä tehtyjen aurinkokennojen hyötysuhdetta on pyritty parantamaan lähelle kymmentä prosenttia, jota on pidetty rajana kennon kaupallisena edellytyksenä. Guangzhoussa sijaitsevan Etelä-Kiinan teknillisen yliopiston kehittämä kenno yltää jo ennätykselliseen 9,2 prosentin tehokkuuteen. Aikaisempi ennätys on ollut 8,37 prosenttia.

Kiinalaiset ovat aloittaneet yhteistyön kahden yhdysvaltalaisen yrityksen, Phillips 66:n ja Solarmerin kanssa, jotta keksintö saataisiin kaupalliseen tuotantoon. Vähempikin riittää. Etelä-Kiinan yliopiston professorin Hongbin Wun mukaan kymmenen prosentin hyötysuhde ei ole välttämätön taloudelliselle kannattavuudelle. Jo 5–8 prosentin hyötysuhde riittää.

Vaikka perinteiset piikennot keräävät auringon energiasta talteen enemmän kuin 20 prosenttia, orgaanisten polymeerikennojen etuna on niiden edullisuus. Polymeerikennojen haittapuolena taas on ollut perinteisesti niiden lyhytkestoisuus. Niiden katodina toimii usein metalli, joka hapettuu nopeasti. Kiinalaisen keksinnön ansiosta kennon arkkitehtuuria on muutettu niin, ettei herkästi ympäristöön reagoivaa metallia tarvita.

*Tämä osa sentään jaksaa ihmetyttää. Ns. "virallinen" perusaurinkokennon hyötysuhde kun kerrotaan olevan 8% luokkaa ja vuosikymmenten takaisten pyöreitten kennojenkin vain 16%. Useilta käytännön kenttätestejä nykyisillä kennoilla testanneilta olen kuullut, että ne puskevat JO reilusti yli 20%. No nyt ainakin kerrotaan näin myös olevan! Asia on TABU, koska IAEA ydinvoiman suurimmaksi viholliseksi on hivuttautumassa juuri kaikille sopivimmat aurinkokennot. Ja kun niillä päästään kertaluokkia oletettua parempiin hyötysuhteisiin. Niin eihän SUPO, TVO:t sallisi tällaisten faktojen tullevan suurelle yleisölle suin surmin!

Piuhat toisin päin. Uudessa käänteisessä orgaanisessa polymeerikennossa sähkövaraus poistuu laitteesta vastakkaiseen suuntaan kuin perinteisessä kennossa, koska positiivinen ja negatiivinen elektrodi ovat vaihtaneet paikkaa. Tämän ansiosta katodi voidaan valmistaa kestävämmästä materiaalista kuin ennen.

Ensimmäistä kertaa käänteinen aurinkokenno on samaan aikaan sekä tehokkaampi että pitkäkestoisempi kuin perinteinen aurinkokenno. (25-30v.) Uuden kennon etuna on myös se, että se voidaan valmistaa osittain läpinäkyväksi. Siksi kenno sopii asennettavaksi myös ikkunoihin ja kaihtimiin sekä läpinäkyviin virtapiireihin.( Tärkeä lisä ikkunat etelään vaan ja pinta- alaa tulee valtaisasti liki huomaamatta energiatuotolle joka talout een. Asiana silkkaa m y r k k y ä IAEA ydinimpperiumeille taas!)

ottolamp

Viestien lukumäärä : 2
Join date : 07.09.2012

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa